Det er helt simpelt, men det smager fantastisk. Få opskriften på, hvordan du bager verdens bedste brød her.

Det skal ikke æltes, der skal næsten ikke bruges gær og så skal du næsten ikke gøre noget ved det.

Alligvel kommer det til at smage himmelsk. På internettet er det blevet kendt som verdens bedste brød.

Madbloggeren og amatørkokken Max Rasmussen, der til daglig er programmør, havde i lang tid eksperimenteret med at bage et brød med den helt rigtige, sprøde skorpe. Men han havde ikke helt knækket koden. Indtil han faldt over en video på New York Times' hjemmeside.

Her viser den unge New Yorker-bager, Jim Lahey, hvordan man bager et brød, der ikke skal æltes og får den sprøde, lækre skorpe, der minder om et brød, du kunne købe i et rigtigt (toscansk) bageri.

Hemmeligheden bag den sprøde skorpe er bagemetoden. I stedet for at hælde dejen i en form eller på en bageplade og smække det i ovnen, skal dejen i en forvarmet støbejernsgryde, der så sættes i ovnen.

For gryden med låg holder nemlig på dampen, og fugten er med til at gøre skorpen sprød på den helt rigtige måde.

Du kan selv gøre Max Rasmussen kunsten efter. Brug hans opskrift, som du finder i linkboksen øverst til højre.

.