Ingredienser

Grillet kalvekotelet
  • 4 kalvekoteletter á ca. 250 g
  • Olie,
  • Salt
  • Peber
Artiskok-ragout
  • 2 artiskokker, friske
  • 2 store løg
  • 8 tomater, friske, i både,
  • 1 lime
  • Olivenolie
Kogt artiskok
  • 4 artiskokker
  • 1 citron
  • Salt
Estragonsmør
  • 1 pakke smør
  • 3 fed hvidløg
  • Et lille bundt estragon, frisk
  • 1 spsk. Dijon Sennep
  • Salt
  • Peber
Stegt kartoffelpandekage
  • 4 store bagekartofler
  • 1 løg
  • Salt
  • Peber
  • Olie

Grillet kalvekotelet:
Koteletterne smøres med olie og grilles på grillpande i 8 minutter. Krydres med salt og peber.

Estragonsmør:
Blødt smør røres i morter med knust hvidløg og hakket estragon samt stærk sennep. Smages til med salt og peber.

Artiskok-ragout:
Artiskokker skrælles med en savtakket kniv rundt omkring selve artiskokbunden, de små "hår" fjernes med ske, og artiskokken smøres med limesaft, så den ikke skifter farve. Koges og skæres i små både.

Løgene pilles og udskæres i halve ringe og sauteres i olivenolie, til de er klare. Tilsæt artiskok og tomatbåde og kog sammen i 5 minutter, smag til med salt og peber.

Kogt artiskok med kryddersmør:
Artiskokstaven knækkes af, så alle trådene kan tages ud. Artiskokken koges i 15-20 minutter i vand smagt til med citronsaft.

Serveres som de er med kryddersmør.

Stegt kartoffelpandekage:
Kartoflerne skrælles og rives på rivejern sammen med et pillet løg. Løg og kartoffel blandes med salt og peber, og saften presses ud.

Steges på varm pande i olie og vendes forsigtigt.