Ingredienser

Sprængning
  • Vand
  • 250-300 g salt
  • 25-30 g sukker
  • Laurbærblade
  • Timian
  • Sort peber
  • 3-4 kg oksespidsbryst, helt stykke
Kogelage
  • 2,5-3 l vand
  • 2 løg
  • 0,25 knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt timian, lille
  • Persillestilke
  • Sort peber
  • Laurbærblade
  • Ca. 8 fed hvidløg

Sprængning:
Kom vand, salt, sukker, laurbærblade, timian og sort peber i en gryde. Lad saltlagen koge op, og lad den derefter køle af. Hæld den i en plast- eller rustfribeholder.

Det rå bryst kommes i. Læg en tallerken på for at holde dyret nede i lagen. Spræng det i minimum fire dage. Men det kan ligge i lagen i op til en uge.

Kogelage:
Oksespidsbrystet tages op og lægges i en gryde, dækkes med vand. Til et bryst på fire kilo skal du bruge cirka tre liter vand.

Det koges op, skum godt af, inden løg, knoldselleri, gulerødder, timian, persillestilke, sort peber, laurbærblade og hvidløg tilsættes.

Kog i ca. 2,5 time, og skum af undervejs til det er mørt. Sluk for varmen, og lad brystet køle af i lagen.

Anretning:
Servér oksebrystet i tynde skiver på godt rugbrød - eventuelt med kål og rodfrugtpickles og skrabet peberrod.