Gulerod-persillerod-suppe

  • 250 g persillerødder, skrælles og hakkes
  • 0.5 dl koldpresset rapsolie
  • 1 løg, pilles og skæres i både
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste timian
  • 500 g gulerødder
  • 6 dl vand, måske lidt mere, alt efter ønskelig tykkelse
  • 1 liter æblemost
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. friskhakket ingefær
  • 8 små pølser, brunch eller chorizopølser, skæres og ristes på pande i skiver

Gulerod-persillerod-suppe:
Persillerødder brunes i en gryde med rapsolie, kom løg i, der er skåret i både, samt hvidløg, timian-kviste og gulerod. Lad det snurre godt i gryden uden at tage farve, tilsæt vand og most - det giver lidt bund og syre. Tilsæt alt andet.

Lad det koge til det er mørt.

Nu blendes det hele med en stavblender. Herefter kan du vælge at sigte suppen og få en blank suppe, eller som jeg, servere den rustik. Et andet valg er også, at den nu kan justeres med fløde eller vand, alt efter hvordan man ønsker tykkelsen af suppen. Smag til med salt og peber.

Anret med pølser og lidt friske urter på toppen og evt. en klat creme fraiche.

Nu begynder magien, der skal tid og smag til. Dit køkken dufter, og du danser.

Husk at tage chili con carne ud af fryseren.