Basilikumspesto, rimmet, skindstegt laks, pasta og sødetomater

  • Pestoen
  • 1 stort bundt frisk basilikum
  • 2 til 3 fed hvidløg
  • Skal fra en halv øko citron
  • 1 stor håndfuld grana eller parmesan
  • 1 lille håndfuld ristede pinjekerner
  • 1 lille håndfuld ”friske” pinjekerner
  • 2 til 3 dl Olivenolie i god kvalitet
  • Resten
  • 4 laksebøffer afskællet.
  • Lidt salt og sukker
  • Skal fra en halv øko citron
  • Friskkværnet peber
  • 400 g pasta
  • Cherrytomater

Persille-selleripesto med solsikkekerner

  • Pestoen
  • 1 stort bundt bredbladet persille
  • Evt. lidt selleritoppe
  • 2 til 3 fed hvidløg
  • Skallen fra en halv citron
  • 1 stor håndfuld solsikkekerner
  • 2 til 3 dl olivenolie af god kvalitet.
  • 1 stor håndfuld grana eller parmesan skæret i mindre tern
  • Resten
  • Rodfrugter
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Grønkålspesto til gris og kalv

  • Pestoen
  • 1 stort bundt grønkål
  • 2 til 3 fed hvidløg
  • Skal fra en halv øko citron.
  • 1 stor håndfuld grana eller parmesan
  • 1 stor håndfuld ristede valnødder
  • 2 til 3 dl Olivenolie i god kvalitet

Basilikumspesto, rimmet, skindstegt laks, pasta og sødetomater:
Bland salt, sukker og citron skal og gnid laksens kødside med blandingen. Bare lidt, det skal ikke dækkes. Lad det stå og trække et par timer i køleskabet.

Frem med blenderen og put først, basilikum, hvidløg, citronskal, grana skåret i mindre tern, pinjekernerne og olivenolie i.

Giv det en over nakken til du har den konsistens du er glad for….Jeg kan godt lide det lidt sjusket og groft.

En pesto har faktisk rigtig godt af at stå og trække et døgnstid for at alle smagende udvikles.

Varm en pande op til middelvarme og start med at stege laksen på skindsiden til den er gylden og sprød.

Vend laksen over på kødsiden og steg færdig. Pas endelig på med ikke at stege laksen for meget så den bliver tør og trannet i smagen.

Imens koges pastaen al dente og tomaterne skæres i kvarte.

Dræn pastaen og vend den med en stor skefuld pesto. Husk less is more i det italienske køkken, det skal ikke sejle i pesto.

Vend tomaterne sammen med pastaen og anret det sammen med den smukke sprøde gyldenstegte laks.

En Café-klassiker på den rigtige måde!

Persille-selleripesto med solsikkekerner Rodfrugternes og fiskens ven
Frem med blenderen og put først, persille, selleritoppe, hvidløg, citronskal, grana skåret i mindre tern, solsikkerkerner og olivenolie i.

Giv det en over nakken til du har den konsistens du er glad for….Jeg kan godt lide det lidt sjusket og groft.

En pesto har faktisk rigtig godt af at stå og trække et døgnstid for at alle smagende udvikles.

Skræl, skær og vend rodfrugterne med lidt olivenolie, salt og peber og bag ved 200 grader til de er gyldne og møre med bid i.

Vend en stor skefuld persillepesto sammen med de bagte rodfrugter og ser det til fisken, bøffen osv.

Grønkålspesto til gris og kalv:
Pluk grønkålen fra stokken og put det i letsaltet, kogende vand i 1-2 min. Put det straks herefter i koldtvand.

Frem med blenderen og put først, den blancherede grønkål, hvidløg, citronskal, grana skåret i mindre tern, valnødder og olivenolie i.

Giv det en over nakken til du har den konsistens du er glad for….Jeg kan godt lide det lidt sjusket og groft.

Pestoen fungerer mega godt til retter med gris eller kalv.

Grønkål-italianostyle.

TIP: Husk at pesto kan holde sig 1 måneds tid på køl hvis du bare sørger for at dække det med et tyndt lag olivenolie.